Nieuws

2024

In 2024 bestaat Café GEZIeN HW 7 jaar. Intussen alweer een jaar onder de hoede van Welzijn Hoeksche Waard. Tijd voor een ander logo, passend bij dat van Welzijn HW. 

 

Nieuwe bijeenkomst van Café GEZIeN HW!

In de Week van de Opvoeding, op 4 oktober, gaan we elkaar eindelijk weer zien in de Hoeksche Waard, op een fysieke bijeenkomst met het thema: Alcohol en drugs. Onder de tab evenementen/bijeenkomsten vindt u alle bijzonderheden. Het team van Café GEZIeN HW ziet u graag op 4 oktober! 


We gaan weer ONLINE!!

WEBINAR 10 maart 2022

Café GEZIeN bundelt de krachten en gaat online! Onder "Bijeenkomsten leest u alles over dit webinar. 


Zwangerschapsbeurs, kom je ook?


Week van de Opvoeding in de HW

Week van de Opvoeding

Er is veel te doen in de Hoeksche Waard in deze week.
Dit duidelijke overzicht helpt je op weg. Doe je mee? Vertel eens...? Waar loop jij tegenaan als het over opvoeden gaat? 

#wvdo2021

#verteleens

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Week van de Opvoeding 2021

Van 4 tot en met 10 oktober organiseert het Nederlands Jeugdinstituut de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema voor de Week: Vertel eens... De Week draait ontmoeting en uitwisseling van kennis - met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Want niemand die te maken heeft met opvoeden staat er alleen voor!

 

Vertel eens... is de uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan. Wat is goed opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? De week van de Opvoeding vindt ieder jaar plaats om ouders te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en hun eigen omgeving te betrekken. Zo voelen zij zich eerder gesteund en krijgen zo het gevoel dat zij er niet alleen voor staan. Denk aan steun van buren, vrienden, de school, social media en lokale opvoedprofessionals zoals bv het Opvoedbureau, het Consultatiebureau, St. Jeugdteams HW en van ontmoetingsplekken zoals bv Samen Mama HW, Café GEZIeN HW, enz.

 

Doe je mee?

 

#wvdo2021

#verteleens

 

 

Als naar school gaan (even) niet lukt

Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) helpt u en uw kind als naar school gaan (even) niet lukt. Voor meer informatie: volg onderstaande link, kijk op www.LVSzhz.nl of bel naar 078-7708500. 

 

https://hoekschewaard.alsvillage.nl/ouders/praktische+hulp+en+ondersteuning/1961533.aspx


Enquête It takes a Village HW voor ouders

 

📣

Aan alle ouders in de Hoeksche Waard:
Willen jullie helpen met het invullen van een korte vragenlijst? Het gaat over opvoeden en opgroeien.
Ben jij wel eens op zoek naar informatie over opvoeden en opgroeien? Informatie over wat je kunt doen om jouw kind(eren) te helpen om beter te slapen of te eten, voor zichzelf op te komen of keuzes te maken? Of informatie die jou helpt om een sterkere ouder te zijn? Wij willen graag van jou horen waar je die informatie dan zoekt.


Waarom willen we dit weten? Vanuit It Takes A Village onderzoeken wij of jij en andere ouders geholpen willen worden bij het vinden van die informatie. En zo ja, hoe je dat dan wilt. Werk jij mee aan ons onderzoek?
Het invullen van de vragenlijst kost je max. 10 minuten en kan anoniem. Onder alle deelnemers, die een mailadres achterlaten, verloten we een doosje met vrolijke Hoeksche Waardse sokken.
Je kunt de vragenlijst invullen t/m 4 juni 2021.

Delen is fijn!


Ga naar de vragenlijst: https://nl.surveymonkey.com/r/JQRFDJ5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Webinar Café GEZIeN HW

Een LIVE webinar voor ouders/verzorgers en jongeren van 10-18 jaar uit de Hoeksche Waard!!

Thema: Hoe vergaat het onze jongeren in Coronatijd? 

Wanneer: woensdag 21-04-2021

 

Hieronder vindt u alle bijzonderheden, aanmelden kan via de link.

Mis deze onlinebijeenkomst niet! Hoe leuk is het om samen met uw kind deel te nemen?


Nieuws uit de Village:

Uw hulp wordt gevraagd! 

 

Vanuit It takes a village, is de werkgroep relaties en scheidingen, vraag en aanbod op het gebied van relaties en scheidingen aan het verkennen. Hiervoor worden twee enquête verspreid om inzicht te krijgen in de behoefte, vraag, en knelpunten die ouders ervaren op dit gebied.

In de werkgroep relaties en scheidingen werken, ouders, (semi-)professionals, verenigingen, gemeente en diverse organisaties met elkaar samen.  Wij vragen ouders om deel te nemen aan 1 van de onderstaande enquêtes, om kennis en ervaring op te halen over hun relatie of scheiding om andere ouders hiermee te helpen.

Ken je ouders uit de Hoeksche Waard, die ons kunnen helpen door het invullen van één van de twee onderstaande enquête, dan vragen wij u om de link naar de enquête met hen te delen, zodat zij deze kunnen invullen. Als u de link ook op uw website of social media wil delen zou dit helemaal geweldig zijn!

Enquête ‘Hoe ziet uw relatie eruit?' : hoekschewaard.alsvillage.nl/vragenlijst-relatie

Enquête ‘Hulp bij scheiding gevraagd!': hoekschewaard.alsvillage.nl/vragenlijst-scheiden.

Alvast bedankt voor uw hulp!

 

 

 


Tips voor kinderen bij hitte.

 

De GGD heeft een factsheet gemaakt, waarop tips voor kinderen staan voor op warme dagen. Het is een handig en duidelijk overzicht, waarop je in één oogopslag alle informatie ziet. Gebruik het voor jezelf of deel het met anderen.

 

DG 0101 Warme Dagen A 3 Kinderen Hoeksche Waard
PDF – 807,2 KB 741 downloads

Gezond en veilig opgroeien in de gemeente Hoeksche Waard.

 

Het is belangrijk dat kinderen gezond en veilig opgroeien en net als leeftijdsgenootjes een goede start kunnen maken op de basisschool 👧 🖊Daarom biedt de gemeente voor kinderen met een taalachterstand of andere achterstanden in de ontwikkeling gratis extra dagdelen peuter- of kinderopvang aan. Dit wordt voorschoolse educatie genoemd. Hierin is extra aandacht voor taal, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling. Vanaf 1 augustus wordt dit aanbod uitgebreid:

https://www.gemeentehw.nl/actueel/uitbreiding-aanbod-peuteropvang-en-voorschoolse-educatie-per-1-augustus/17326/?fbclid=IwAR2eU_o4b3wZr8tCmlK1Y4YXCmPtBYWLwM2n4n6-erKbvnjy9jiHOyaLmwA 

 


Lezen in Beeld

Lezen in Beeld, een infographic over voorlezen. 

voorlezen aan de allerjongsten.

Hoe oud was jouw kindje toen je begon met voorlezen?

 

Boekstart

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Kijk voor meer informatie op boekstart.nl

Literatuur

 

https://www.lezen.nl/nl/publicaties/lezen-in-beeld-infographic-over-voorlezen?fbclid=IwAR1srRz_z-L1aFoatoLnjEoo6uvIla9xeXPz22igNmsDLg56S4rED7El8oI

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Bakkie in de Buurt

Op vrijdag 7 februari 2020 organiseert Welzijn Hoeksche Waard weer een Bakkie in de Buurt. deze keer zijn we te vinden aan het Wijckplein in de Zoomwijck in Oud-Beijerland. Onder Evenementen vindt u de flyer met alle info.


Hechtingsproblematiek

Onder "Evenementen - Bijeenkomsten" vindt u alle informatie over de nieuwe bijeenkomst op 6 februari 2020. Esther Groenewegen neemt ons mee in het interessante thema Hechtingsproblematiek (en vroegkinderlijk trauma).

AHNVG IN DEZE FAMILIE
PDF – 123,2 KB 720 downloads

Gelukkig Nieuwjaar! 

Het team van Café GEZIeN Hoeksche Waard wenst alle ouders, grootouders, verzorgers, professionals, onze partners en iedereen die in het afgelopen jaar iets voor ons en het Café heeft betekent een geweldig, gezond en vooral gelukkig 2020!

We spreken de wens uit dat wij als team met elkaar en met alle genoemde partijen zullen blijven bijdragen om het succes, de ontmoetingen en de verbindingen die gelegd zijn te blijven onderhouden, uitbouwen en verbeteren. Het Café is van ons allemaal, voor ons, door ons! 

Nieuws over de volgende bijeenkomst leest u op onze evenementen-pagina. Wij hopen op weer een waardevolle avond met een prachtig thema! 

 


Café GEZIeN HW wenst u en uw gezin een sprankelend, warm en gezellig Kerstfeest!!


FLYER

Omdat de nieuwe flyer klaar en inmiddels onderweg naar de drukker is, kunnen wij hem hier eindelijk plaatsen. De nieuwe flyer heeft in tegenstelling tot de oude een voor- én achterkant. In het nieuwe jaar zal de flyer fysiek verspreid worden in de Hoeksche Waard. Heb je interesse en wil je wel een flyer of een stapeltje, neem dan even contact op via ons e-mailadres.


Ontwikkelingen najaar 2019

Café GEZIeN Hoeksche Waard is volop in ontwikkeling. Een website, een nieuw e-mailadres en binnenkort ook een nieuwe flyer met algemene informatie. Alles in de nieuwe huisstijl. Zodra de flyer van de pers rolt, vindt u hem hier en zal hij vanaf 2020 fysiek worden verspreid. 


Flyer vanaf 2017

Hieronder ziet u onze oude flyer met algemene informatie, die verspreid wordt door de Hoeksche Waard. U komt hem tegen bij de Jeugdteams, op de Serviceloketten van de gemeente, bij supermarkten, sommige bibliotheken, apotheken, bij diverse praktijken en overige partners.