Nieuws

Webinar Café GEZIeN HW

Een LIVE webinar voor ouders/verzorgers en jongeren van 10-18 jaar uit de Hoeksche Waard!!

Thema: Hoe vergaat het onze jongeren in Coronatijd? 

Wanneer: woensdag 21-04-2021

 

Hieronder vindt u alle bijzonderheden, aanmelden kan via de link.

Mis deze onlinebijeenkomst niet! Hoe leuk is het om samen met uw kind deel te nemen?

Nieuws uit de Village:

Uw hulp wordt gevraagd! 

 

Vanuit It takes a village, is de werkgroep relaties en scheidingen, vraag en aanbod op het gebied van relaties en scheidingen aan het verkennen. Hiervoor worden twee enquête verspreid om inzicht te krijgen in de behoefte, vraag, en knelpunten die ouders ervaren op dit gebied.

In de werkgroep relaties en scheidingen werken, ouders, (semi-)professionals, verenigingen, gemeente en diverse organisaties met elkaar samen.  Wij vragen ouders om deel te nemen aan 1 van de onderstaande enquêtes, om kennis en ervaring op te halen over hun relatie of scheiding om andere ouders hiermee te helpen.

Ken je ouders uit de Hoeksche Waard, die ons kunnen helpen door het invullen van één van de twee onderstaande enquête, dan vragen wij u om de link naar de enquête met hen te delen, zodat zij deze kunnen invullen. Als u de link ook op uw website of social media wil delen zou dit helemaal geweldig zijn!

Enquête ‘Hoe ziet uw relatie eruit?' : hoekschewaard.alsvillage.nl/vragenlijst-relatie

Enquête ‘Hulp bij scheiding gevraagd!': hoekschewaard.alsvillage.nl/vragenlijst-scheiden.

Alvast bedankt voor uw hulp!

 

 

 

Tips voor kinderen bij hitte.

 

De GGD heeft een factsheet gemaakt, waarop tips voor kinderen staan voor op warme dagen. Het is een handig en duidelijk overzicht, waarop je in één oogopslag alle informatie ziet. Gebruik het voor jezelf of deel het met anderen.

 

DG 0101 Warme Dagen A 3 Kinderen Hoeksche Waard
PDF – 807.2 KB 112 downloads

Gezond en veilig opgroeien in de gemeente Hoeksche Waard.

 

Het is belangrijk dat kinderen gezond en veilig opgroeien en net als leeftijdsgenootjes een goede start kunnen maken op de basisschool 👧 🖊Daarom biedt de gemeente voor kinderen met een taalachterstand of andere achterstanden in de ontwikkeling gratis extra dagdelen peuter- of kinderopvang aan. Dit wordt voorschoolse educatie genoemd. Hierin is extra aandacht voor taal, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling. Vanaf 1 augustus wordt dit aanbod uitgebreid:

https://www.gemeentehw.nl/actueel/uitbreiding-aanbod-peuteropvang-en-voorschoolse-educatie-per-1-augustus/17326/?fbclid=IwAR2eU_o4b3wZr8tCmlK1Y4YXCmPtBYWLwM2n4n6-erKbvnjy9jiHOyaLmwA 

 

Lezen in Beeld

Lezen in Beeld, een infographic over voorlezen. 

voorlezen aan de allerjongsten.

Hoe oud was jouw kindje toen je begon met voorlezen?

 

Boekstart

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Kijk voor meer informatie op boekstart.nl

Literatuur

 

https://www.lezen.nl/nl/publicaties/lezen-in-beeld-infographic-over-voorlezen?fbclid=IwAR1srRz_z-L1aFoatoLnjEoo6uvIla9xeXPz22igNmsDLg56S4rED7El8oI

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Bakkie in de Buurt

Op vrijdag 7 februari 2020 organiseert Welzijn Hoeksche Waard weer een Bakkie in de Buurt. deze keer zijn we te vinden aan het Wijckplein in de Zoomwijck in Oud-Beijerland. Onder Evenementen vindt u de flyer met alle info.

Hechtingsproblematiek

Onder "Evenementen - Bijeenkomsten" vindt u alle informatie over de nieuwe bijeenkomst op 6 februari 2020. Esther Groenewegen neemt ons mee in het interessante thema Hechtingsproblematiek (en vroegkinderlijk trauma).

AHNVG IN DEZE FAMILIE
PDF – 123.2 KB 123 downloads

Gelukkig Nieuwjaar! 

Het team van Café GEZIeN Hoeksche Waard wenst alle ouders, grootouders, verzorgers, professionals, onze partners en iedereen die in het afgelopen jaar iets voor ons en het Café heeft betekent een geweldig, gezond en vooral gelukkig 2020!

We spreken de wens uit dat wij als team met elkaar en met alle genoemde partijen zullen blijven bijdragen om het succes, de ontmoetingen en de verbindingen die gelegd zijn te blijven onderhouden, uitbouwen en verbeteren. Het Café is van ons allemaal, voor ons, door ons! 

Nieuws over de volgende bijeenkomst leest u op onze evenementen-pagina. Wij hopen op weer een waardevolle avond met een prachtig thema! 

 


Café GEZIeN HW wenst u en uw gezin een sprankelend, warm en gezellig Kerstfeest!!

FLYER

Omdat de nieuwe flyer klaar en inmiddels onderweg naar de drukker is, kunnen wij hem hier eindelijk plaatsen. De nieuwe flyer heeft in tegenstelling tot de oude een voor- én achterkant. In het nieuwe jaar zal de flyer fysiek verspreid worden in de Hoeksche Waard. Heb je interesse en wil je wel een flyer of een stapeltje, neem dan even contact op via ons e-mailadres.

Ontwikkelingen najaar 2019

Café GEZIeN Hoeksche Waard is volop in ontwikkeling. Een website, een nieuw e-mailadres en binnenkort ook een nieuwe flyer met algemene informatie. Alles in de nieuwe huisstijl. Zodra de flyer van de pers rolt, vindt u hem hier en zal hij vanaf 2020 fysiek worden verspreid. 

Flyer vanaf 2017

Hieronder ziet u onze oude flyer met algemene informatie, die verspreid wordt door de Hoeksche Waard. U komt hem tegen bij de Jeugdteams, op de Serviceloketten van de gemeente, bij supermarkten, sommige bibliotheken, apotheken, bij diverse praktijken en overige partners.