Bijeenkomsten

2023

 

Bijeenkomst: Geboorte van een gezin

Op 20 februari 2023 vindt er van 14:00 tot 16:00 uur een bijeenkomst plaats met het thema: ‘Geboorte van een gezin” in het Praathuis op het Wijckplein, Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland (gebouw Alerimus de Open Waard). 

Het krijgen van kinderen is niet alleen een hele verantwoording, waar bij je als ouders ineens de zorg voor je pasgeboren baby op je moet nemen, er veranderen meteen ook een
heleboel aspecten van je leven waar je misschien van tevoren niet bij stil hebt gestaan.

Op deze middag krijg je van Fanny en Eduard Bertens concrete handvatten en tips, die je op deze veranderingen voorbereiden en je helpen hiermee om te gaan, ook als je al kinderen hebt (0-4 jaar). Ze gaan verder in op de verschillende aspecten; wat doet het krijgen van kinderen met je relatie, wat voor effect heeft de rolverandering en hoe ga je op een effectieve manier om met lastige situaties? Er is voldoende tijd voor al je vragen!

Gemeente Hoeksche Waard
Alerimus de Open Waard
Oudershw

#zwangerschapswens #kinderwens #zwangerschap #zwanger #bevalling #bevallen #baby #kind #gezin #aanstaandeouders #mama #papa #moeder #vader #ouders #ouderschap #partners #opgroeien #relatie #rolverandering #lastigesituaties #verantwoordelijkheid #hulp #hulpvraag #eersteduizenddagen #kansrijkestart

 

2022

Bijeenkomst Alcohol en drugs 

In samenwerking met YOUZ verslavingspreventie en de GGD nemen we u mee alle trends, cijfers en ontwikkelingen op het gebied van verleidingen en experimenteren. U gaat naar huis met concrete handvatten om met je kind in gesprek te gaan.

Bijeenkomst in samenwerking met Mee Mantelzorg, Stichting In Actie en Buurthuis Me Mekaer op dinsdag 18 oktober 2022 voor (groot)ouders van zorg-intensieve kinderen.

2022

WEBINAR op donderdag 10 maart 

Café GEZIeN Webinar 

 

‘Social media en telefoongebruik’  

 

Op 10 maart 2022 door Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd en Media

 

Café GEZIeN bundelt de krachten voor inwoners van de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee én Voorne. We duiken met elkaar in de wereld van jongeren en hun social media- en telefoongebruik. 

 

Ouders, verzorgers, begeleiders, leerkrachten, jeugdprofessionals en alle andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

Hier wil je bij zijn! Hier móet je bij zijn! 

 

Aanmelden via info@cafegezienhw.nl (eenmalig voor alle café’s!) Zie de flyer voor meer informatie. 

 

Je kunt Café GEZIeN ook vinden op Facebook en Instagram:

@cafegezienhw @cafegeziengo @cafegezienvo

 

Zeg het voort!   

 

2021

Donderdag 7 oktober 2021

 

Na ruim 1,5 jaar kunnen wij blij melden dat er een fysieke bijeenkomst georganiseerd wordt! Op de lokatie van CSG Willem van Oranje aan de Randweg 2 in Oud-Beijerland organiseert Café GEZIeN HW, met medewerking van Rebecca Trouwee van Youngworks.nl, een interactieve lezing over het puberbrein, aan de hand van het boek Het nieuwe Puberbrein binnenstebuiten van Huub Nelis en Yvonne van Sark. 

Alle relevante info vindt u in nevenstaande flyer. 

Een Coronacheck dmv QR-code-check in de CoronaCheck-app is NIET nodig. Indien gewenst is het mogelijk de 1,5 m te waarborgen.

Zeg het voort en deel zoveel mogelijk in uw netwerk. Waarvoor dank! 

 

@WeekvdOpvoeding www.weekvandeopvoeding.nl

#wvdo2021

#verteleens 

2021

Oktober 2021

Het nieuwe Puberbrein binnenstebuiten

Onder voorbehoud van de ontwikkelingen organiseert Café GEZIeN HW in het najaar een nieuwe bijeenkomst. We werken aan zowel een fysieke als een online-bijeenkomst en indien mogelijk zal er een hybride vorm toegepast worden. 

Het thema is 'Het puberbrein'. Enigszins trots zijn wij dat Rebecca Trouwee van www.youngworks.nl een interactieve lezing zal geven aan de hand van het boek 'Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten' van Huub Nelis en Yvonne van Sark. Er is voldoende tijd om ervaringen en tips te delen. 

 

Meer informatie volgt na de zomervakantie.

Volg daarvoor deze website of ons Facebook en Instagram-account in de gaten via @cafegezienhw

Wij van Café GEZIeN HW wensen iedereen een fijne vakantie!

 

2020

GEANNULEERD

02 april 2020

Seksualiteit

IVM de maatregelen tegen het Corona-virus zijn wij helaas genoodzaakt onze bijeenkomst te annuleren. Zodra het weer mogelijk is om een bijeenkomst te organiseren, zullen wij dit thema weer op de agenda zetten, info volgt zsm. Wij wensen iedereen erg veel sterkte in deze onzekere, vreemde periode. 

06 februari 2020

Hechtingsproblematiek

Op donderdag 6 februari 2020 komt Esther Groenewegen een lezing geven over hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma. Esther is internationaal spreker, auteur, coach en expert hechtingsproblematiek. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden en helpen van ouders en professionals die te maken hebben met getraumatiseerde kinderen met hechtingsproblemen. 

Esther weet met enorm veel compassie en inlevingsvermogen het onaangepaste gedrag van kinderen met hechtingsproblemen te verklaren en waar mogelijk dit gedrag om te buigen naar liefdevol, respectvol en leeftijds-adequaat gedrag. Zij weet precies wat ouders van deze kinderen dagelijks doormaken. Zij is zelf ouder van een dochter met deze problematiek. Zij heeft zich in de afgelopen decennia enorm verdiept in de hechtingstheorie en het bestudeerd vanuit verschillende invalshoeken. Zij kan daarom breed georiënteerd met ouders en hun kinderen werken. 

Aanmelden kan via info@cafegezienhw.nl Wees welkom!

 

Een mooie recensie over de bijeenkomst door Cora Labree van De Hoeksche School Kinderopvang:

"Kinderen zijn niet lastig, kinderen hebben het lastig!" 

" Bovenstaande quote is van Esther Groenewegen, ervaringsdeskundige en coach op het gebied van hechtingsproblemen. Gisterenavond was De Hoeksche School Kinderopvang aanwezig bij een zeer interessante lezing van Esther, georganiseerd door Café GEZIeN HW. 

De zaal zat vol met ouders, verzorgers en professionals die meer wilden weten over deze problematiek. Esther gaf ons belangrijke tips en adviezen hoe we om moeten gaan met kinderen die hechtingsproblemen laten zien. Maar de belangrijkste les die ze ons gaf was dat we ons niet schuldig moeten voelen als een kind hechtingsproblemen laat zien. Het klinkt nl erg zwaar, net alsof je als ouder je kind zou verwaarlozen. Maar hechtingsproblemen ontstaan door allerlei factoren en hebben te maken met de ontwikkeling van het jonge brein. Dit kan door verschillende oorzaken ' beschadigd' worden waardoor kinderen afwijkend gedrag laten zien. Het kan bv door medische problemen in de zwangerschap ontstaan of doordat kinderen onbedoeld traumatische gebeurtenissen meekrijgen tijdens hun jonge leventje. 

Geïnspireerd door het verhaal van Esther  en vol met informatie en adviezen gingen we gisterenavond huiswaarts. Met dank aan Café GEZIeN HW voor de organisatie!" 

Meer weten over hechtingsproblemen? Kijk eens op de website van Esther Groenewegen: www.alshechtennietvanzelfgaat.nl

 

Dank je wel, Cora, wij hadden de ervaringen van deze avond niet beter kunnen verwoorden. Een opkomst om trots op te zijn met een publiek, een mooie mix van ouders, jeugdprofessionals en de gemeente, dat ademloos zat te luisteren naar het boeiende betoog van Esther. Een bijzondere avond! 

 

2019 

10 oktober 2019

Prikkelverwerking

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseert Café GEZIeN HW een bijeenkomst met het interessante en actuele thema: Prikkelverwerking. De avond begint om 19:30 uur en wordt gehouden in de huiskamer van De Open Hof aan de W. van Vlietstraat 2a, 3262EA in Oud-Beijerland. Krystle van der Ree-van Domburg van Ergotherapie Hoeksche Waard geeft een interactieve lezing met veel ruimte voor vragen, tips en ervaringen. Aanmelden kan via cafegezienhw@gmail.com. Wees welkom!

16 mei 2019

Wie Wat Waar in de Hoeksche Waard?

Café GEZIeN HW organiseert op 16 mei 2019 vanaf 19:30 uur een Zorgmarkt in het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. “Wie, Wat, Waar in de Hoeksche Waard?” - Sport, vrijetijdsbesteding, activiteiten en veel meer. Wie organiseert wát voor kinderen met een zorgvraag/beperking? Een mooie mix van verenigingen en organisaties stelt zich voor en toont het aanbod. Kom een avondje ideeën opdoen, geniet van een bak koffie en praat mee over van alles en nog wat aan één van de gesprekstafels. Iedereen is welkom. U kunt zich aanmelden via cafegezienhw@gmail.com

28 maart 2019

Help, een PUBER in huis!

“Help, een PUBER in huis!” is het thema van de nieuwe bijeenkomst van Café GEZIeN HW. Arend en Lidi van het Fact Team van Yulius verzorgen de interactieve lezing. Het belooft een interessante avond te worden. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 28 maart 2019. De deuren van de Thielmonde 24 (3261VG) in Oud-Beijerland gaan open om 19:00 uur, de lezing start om 19:30 uur. Gratis plaatsen reserveer je via cafegzienhw@gmail.com Iedereen is welkom. Tot 28 maart!

31 januari 2019

Hoe gaat het nu met jou, als ouder van...?

Op donderdag 31 januari 2019 organiseert Café GEZIeN HW een bijeenkomst met het thema: “Hoe gaat het nu met jou, als ouder van…?” We leggen de aandacht dit keer van de kinderen naar de ouders. Want, zit je als ouder lekker in je vel, dan heeft dat zijn weerslag op de kinderen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor jezelf? Hoe houd je je relatie leuk? Hoe ga je om met overbelasting? Enz. We delen ervaringen en tips. Je bent van harte welkom! De deur van het Dorpshart in Mijnsheerenland opent vanaf 19:30 uur. Tot dan!

2018

29 november 2018

Wie, Wat, Waar in de Hoeksche Waard?

 

Note; Deze bijeenkomst is helaas geannuleerd en zal op 16 mei 2019 plaatsvinden.

11 oktober 2018

Voeding en eetproblemen

20 juni 2018

Social Media en Gamen

7 maart 2018

Passend Onderwijs

2017

22 november 2017

Feestdagen: feestelijke of vreselijke dagen?

13 september 2017

Ieder Kind is anders!

 

De officiële lancering van Café GEZIeN Hoeksche Waard. De eerste bijeenkomst met het thema Ieder kind is anders. Een drukbezochte, waardevolle avond vol emoties, her en erkenning. Een mooie start waar we nog vaak aan terugdenken en die ons iedere keer weer inspireert om door te gaan en verder te ontwikkelen.